Ako sa zdokonaliť

Patrí k vašim novoročným predsavzatiam naučiť sa variť alebo sa vo varení zdokonaliť? Máme pre vás knižných pomocníkov. Novú slovenskú kuchárku Dagmar Rackovej z Ikaru, kde nájdete okrem skvelých receptov aj množstvo cenných rád, ktoré autorka získala dlhoročnými skúsenosťami. Kniha Dobrá slovenská kuchyňa. Staré recepty Slovákov na Dolnej zemi Anny Demrovskej ponúka aj recepty, ktoré sa doteraz šírili len opisovaním, napríklad aj recept na vynikajúcu tvarohovú gibanicu. Príprava dobrej knedle sa zvykne pokladať za potvrdenie kuchárskych zručností. Hoci ju väčšina z nás kupuje, vyskúšať jej prípravu si môžete podľa receptov z knihy Vladimíra Tomčíka Knedle na tisíc spôsobov. Pri presnom dodržaní receptu a postupu sa vám iste podarí. Hoci kuchárske knihy možno často deliť na pekné a dobré, o týchto troch môžeme povedať pekné aj dobré.

-bi-