Autori V4 v Bratislave
Jarné 6-týždňové pobytové štipendium Medzinárodného Vyšehradského fondu získali v Bratislave Kinga Tóth, Věra Nosková, Pawel Koziol a Peter Šulej. Ďalšie štvorice autorov z krajín V4 pracujú na svojich textoch v Prahe, Krakove a Budapešti. Zo Slovenska sú to Eva Maliti-Fraňová, Marek Debnár a Svetlana Žuchová.


Kinga Tóth (1983, Sárvár) maďarská poetka, ilustrátorka a hudobníčka, publicistka a organizátorka kultúrneho života. Zaoberá sa zvukovou a vizuálnou poéziou. Na štipendijnom pobyte v Bratislave pripravuje projekt Wallwriting, pracujúci s vonkajšou reklamou, grafitmi a vizuálnym mestským smogom.


Věra Nosková (1947, Hroznětín), česká novinárka a prozaička, ktorá spoluzakladala Český klub skeptiků Sisyfos, propagujúci kritické myslenie. Svoje knihy, ako aj práce členov klubu Sisyfos, vydáva vo vlastnom vydavateľstve.


Koziol Pawel (1979, Rzeszów) poľský básnik, kritik a literárny vedec, špecializujúci sa na stredoveké kroniky a staropoľskú literatúru, grafik, webdizajnér a autor šachových programov. V Bratislave pracuje na hypertextovom retro sci-fi. románe s množstvom alternatívnych línií.


Peter Šulej (1967, Banská Bystrica), básnik, prozaik a majiteľ vydavateľstva Drewo a srd, vydavateľ časopisu Vlna. Jeho tvorbu charakterizujú futuristické reálie, cyberpunk, dekompozícia klasického textu, konceptuálna poézia. Počas štipendia bude pracovať na zbierke Nódy – Kniha miest.


Zahraničných štipendistov predstavíme v máji v predajni Knihy LIC:

13.5.2015 o 17:00 Kinga Tóth

20.5.2015 o 17:00 Věra Nosková

27.5.2015 o 17:00 Koziol Pawel