Bolonský veľtrh detskej knihy 2023

Veľtrh detskej knihy v Bologni – popredné svetové podujatie v detskom vydavateľskom priemysle – oslavuje v roku 2023 svoje 60. výročie!

V termíne od 6. do 9. marca 2023 bude talianska Bologna opäť dôležitým podujatím pre profesionálov v oblasti publikovania kníh pre deti a tínedžerov a získania autorských práv.

Tento veľtrh detskej knihy s približne tisíc štyristo vystavovateľmi a viac ako tridsiatimi tisícmi profesionálnymi návštevníkmi je už šesťdesiat rokov miestom stretávania sa rozmanitého medzinárodného publika.

Veľtrh, tentoraz bez čestného hosťa, je referenčným bodom vydavateľov, autorov, ilustrátorov, literárnych agentov, distribútorov, učiteľov, prekladateľov a ostatných profesií pôsobiacich vo svete publikovania a obsahu pre deti a mládež.

Slovenské literárne centrum v národnej expozícii SR umiestnenej v hale 29 s číslom D32  na rozlohe tridsať dva m2 vystaví vyše štyristo titulov z produkcie tridsiatich šiestich slovenských vydavateľstiev.

V rámci opätovného post-covidového reštartu sa očakáva hojná účasť slovenských vydavateľov, ilustrátorov a iných odborníkov z oblasti knižnej kultúry.

Viac informácií: https://www.bolognachildrensbookfair.com/en/home/878.html