Bratislavský knižný trh už túto sobotu

Podujatie sa bude konať pred Starou tržnicou v Bratislave. 

Pozývame vás na "pop up podujatie" 1. ročník Bratislavského knižného trhu, ktorý sa bude konať 18. 7. 2020 na Námestí Nežnej revolúcie pre Starou tržnicou v rámci tradičných sobotných trhov a doplní tak štandardnú ponuku trhu o kvalitnú porciu literatúry.

Príďte podporiť malé slovenské nezávislé knižné vydavateľstvá! Váš nákup vám spríjemní aj bohatým sprievodný program pre deti aj dospelých. Vstup je voľný. Ďalšie informácie o podujatí nájdete na Facebooku

Program:

10:00: Divadlo SpozaVoza: Tajomstvo oceánu
Bábková inscenácia o veľkom putovaní malej veľryby za domovom.
Predstavenie vzniklo na motívy knihy Gerda – Príbeh veľryby, ktorú napísal spisovateľ a ilustrátor Adrián Macho.
Príbeh je o malej veľrybe, ktorá sa jedného dňa ocitne sama. Vydá sa na dobrodružnú cestu naprieč oceánom počas ktorej získa mnoho zážitkov a priateľstiev. V inscenácii hrajú dvaja herci na rôznych hudobných nástrojoch, ktoré dotvárajú podmorskú atmosféru. Predstavenie odkrýva aj enviromentálnu tému a snaží sa už v detskom veku prebudiť záujem o triedenie odpadu a čistotu okolo seba.

11:00 - 14:00 DJ Samurai
Knihy a dovolenka sú vždy dobrá kombinácia. Tento rok to s tým morom nemusí vyjsť, a tak vás DJ Samurai zoberie vo svojom sete do krajín, kde by ste najradšej ležali s knihou pri mori alebo oceáne.

14:00 - 15:30 DJ Tuzex
Pod mixpultom schováva “zakázané” pesničky zahraničnej produkcie, ktoré premieša s obľúbenými hudobníkmi domácej česko-slovenskej scény z rokov minulých.

15:30 - 16:30 Diskusia: Neviditeľná práca prekladateľov a prekladateliek.
Téma diskusie: Do akej miery ovplyvňuje preklad samotné prekladané dielo? Ako veľmi sa musia prekladatelia orientovať v témach, ktoré prekladajú? Ako fungujú prekladatelia a prekladateľky na Slovensku a prečo je ich práca prehliadaná? Diskusiu bude moderovať Michal Hvorecký a zúčastnia sa jej členky OZ Doslov Barbara Sigmundová a Gabriela Magová.

17:00 - 18:00 Čau o piatej
Laco Kerata číta zo svojich kníh a zostane aj na autogramiádu. Podujatie: https://www.litcentrum.sk/podujatie/cau-o-piatej-kerata-cita-keratu 

18:00 Koncert Luis
Luis je mladá slovenská popová kapela. Zostava štyroch mladých mužov milujúcich autorskú tvorbu s prvkami performancie.

Organizátorom podujatia je BRaK - Bratislavský knižný festival.
Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.
Partneri podujatia: LITA, autorská spoločnosť, Literárne informačné centrum, Stará tržnica, International Visegrad Fund, Volkswagen Slovakia

 

(Titulná fotografia pochádza z čítania Dušana Mitanu počas podujatia Dni slovenskej literatúry 2015, ktoré sa konali v Starej tržnici)

 

  • Bratislavský knižný trh už túto sobotu - 0