Chystáme sa na veľtrhy v Bologni, Paríži a Lipsku
  • Medzinárodný knižný veľtrh v Lipsku 2012

     


    Bologna Children´s Book Fair 2012

     

    Medzinárodný veľtrh kníh pre deti a mládež v Bologni, kde LIC pripravuje národnú expozíciu SR, sa bude v tomto roku konať v čase od 19. do 22. marca. Čestným hosťom 49. ročníka veľtrhu je Portugalsko. Slovenský národný stánok sa nachádza tradične v pavilóne 29, pod označením C 35, a na rozlohe 32 m2 tu bude vystavených vyše 250 titulov z produkcie 30 slovenských vydavateľstiev.

    Literárne informačné centrum pripravilo nasledujúce sprievodné akcie, na ktorých vystúpia poprední slovenskí autori a ilustrátori:

     

    Utorok 20. marca

    • 14.00 BIBLIOTECA RAGAZZI SALA BORSA
      Scénické čítanie z knihy “Venussa” slovenského spisovateľa Juraja Šebestu v spolupráci s divadlom REON za účasti autora.
    • 17.00 Stánok Slovenska, hala 29, stánok C 35 (stánok LIC)
      Kokteil

     

    Streda 21. marca

    • 11.00 SSLMIT, Sala Lauree, Corso della Repubblica 136, Forlì
      Stretnutie Jany Juráňovej a Juraja Šebestu so študentmi, prezentácia antológie slovenskej literatúry „Tratti“ (Údery)
    • 16.30 FAENZA, vydavateľstvo a knižnica MOBY DICK
      Autorské čítanie

     

    Štvrtok 22. marca

    • 14.00 BIBLIOTECA RAGAZZI SALA BORSA
      Scénické čítanie z knihy “La principessa di Venezia” (Benátska princezná) slovenskej spisovateľky Jany Juráňovej v spolupráci s divadlom REON za účasti autorky.

    Bližšie informácie na: http://www.bolognachildrensbookfair.com

  •  

    Ilustračná fotografia: slovenský stánok na MKV Bologna 2010

    Ilustračná fotografia:
    slovenský stánok v Bologni 2010

     

     

     

     

     

     


     

     

      Medzinárodný knižný veľtrh v Paríži
    Salon du livre Paris 2012

     

     

     

    Významný frankofónny knižný veľtrh Salon du Livre v Paríži otvorí svoje brány v tomto roku v čase od 16. do 19. marca. V tomto roku veľtrh oslavuje 32. výročie a hlavnou témou bude prezentácia japonskej literatúry.

    Literárne informačné centrum predstaví slovenských vydavateľov v národnej expozícií, ktorá sa bude nachádzať v priestoroch výstaviska Porte de Versailles / pavilón 1, stánok Y 55. Predstaví sa tu 22 vydavateľstiev s produkciou viac ako 280 knižných titulov.

    Francúzski vydavatelia, ale aj bežní návštevníci prejavujú každoročne záujem o slovenské knihy, najmä o učebnice slovenčiny, prekladové slovníky, publikácie o Slovensku alebo jednotlivých mestách či regiónoch.

    Literárne informačné centrum pripravilo na 19. marca o 19.00 hodine na pôde slovenského veľvyslanectva v Paríži sprievodné podujatie pod názvom Dunajčanky, na ktorom vystúpia slovenské poetky Nóra Ružičková a Eva Lukáčová s ukážkami zo svojej tvorby. Podujatia sa zúčastnia aj prekladateľky Jeanine Baude a Miroslava Vallová. Francúzske texty budú čítať Michel de Maulne a Sabeline Amaury.

    Viac informácií na: http://www.salondulivreparis.com


     

    Medzinárodný knižný veľtrh v Lipsku 2012

     

    V čase od 15. do 18. marca sa v tomto roku bude konať Medzinárodný knižný veľtrh v Lipsku. Viacero podujatí bude v Lipsku venovaných literatúre Nového Zélandu – táto krajina bude čestným hosťom na medzinárodnom knižnom veľtrhu vo Frankfurte nad Mohanom 2012.

    Slovensko síce nebude mať v Lipsku svoj vlastný stánok, na literárnych podujatiach sa však predstaví známa autorka Monika Kompaníková, a to:

    • v piatok 16. marca o 19.30 v Ratskeller der Stadt Leipzig na česko-slovenskom večeri (spolu s českým autorom Marekom Šindelkom)
    • v sobotu 17. marca o 15.00 na fóre Kleine Sprachen – grosse Literaturen priamo na výstavisku.

     

    Viac informácií na: www.leipziger-buchmesse.de