Čítame radi s Krajskou knižnicou v Žiline

Detská čitateľská výzva

Milí čítajkovia, poďte s nami do sveta fantázie, dobrodružstva, spoznávania, zábavy, ale aj oddychu. Je tu pre vás detská čitateľská výzva.

Čitateľská súťaž je v knižnici veľmi obľúbená a keďže sa blíži marec – Mesiac knihy, rozhodli sme sa, že vyhlásime ďalšiu súťaž s názvom Čítame radi s Krajskou knižnicou v Žiline. Týmto by sme chceli vás, milé deti, motivovať a povzbudiť k čítaniu a zároveň pripomenúť vašim rodičom, aké je  dôležité začať s čítaním detí a pre deti už v ich útlom veku.

Súťaž začína 1. februára a je určená deťom vo veku od 6 do 10 rokov. Nebude to súťaž v počte prečítaných strán, ale v splnení zadaných úloh.

Vymysleli sme si pre vás krásnu tému: Čítame knihy slovenských spisovateľov. Týmto by sme vám chceli  pripomenúť, že aj naši spisovatelia písali a stále píšu pekné knihy.

Vašou úlohou bude splniť úlohy zadané v čitateľskom zápisníku, ktorý si môžete vyzdvihnúť  v knižnici na detskom oddelení alebo vám ho rodičia môžu stiahnuť z web stránky knižnice. Okrem úloh v ňom nájdete aj naše odporúčania na spisovateľov, ktorých knihy si môžete prečítať. Nemusíte sa obávať, všetky odporúčané knihy nájdete na našom detskom oddelení. Môžete si ich vypožičať domov a čítať ich spolu s vašimi rodičmi.

Po splnení úloh je potrebné vyplnený čitateľský zápisník  priniesť do knižnice na detské oddelenie, najneskôr do 21. apríla 2023. Výhercu vyžrebujeme 28. apríla 2023. Čaká na neho krásna odmena.

Tešíme sa na vašu účasť v súťaži!

Vaši knihovníci.