V poradí už piata kniha režiséra, scenáristu, hudobníka Pavla Fükö prináša opäť pohľad na svet okolo nás cez jeho objektív. Najnovšia kniha Objektívom krásy a dokonalosti, ktorú vydala Knižnica Ružinov (2017), voľne nadväzuje na predošlé tituly ako napríklad Objektívom spomienok, Objektívom času a tak ďalej... Hľadá odpovede na rozmanité témy života, radosti či márnosti človeka, upriamuje pozornosť na krásu, pôvab, dokonalosť v najširšom zmysle slova.

Autorove úvahy, postrehy a zamyslenia priblížil na prezentácii knihy v DK Ružinov Juraj Havaj-Petejovský a úryvok Sekvoje a šľachtický rod predniesol prítomným Jozef Šimonovič. „Malým poviedkam o všetkom možnom“ zaželali štyri sudičky (bývalé hlásateľky a hlásateľ RTVS Eleonóra Beňačková, Dana Hermanová, Blažena Kočtúchová a Štefan Hudec) to najlepšie a na cestu k čitateľom knižnú novinku „posilnili“ Hoffmannovými kvapkami.

Vďaka úsiliu Knižnice Ružinov, ktorá sa podieľala na tvorbe už tretej autorovej knihy, majú čitatelia možnosť vidieť svet v palete farieb neúnavného dokumentaristu Pavla Fükö, ktorý vymenil pohľad cez objektív za pero a slová.

Lýdia Čelková