Hovorí sa, že knihou nikoho neurazíte. Iste aj to je jeden z dôvodov, prečo práve knihy zvykneme radi darovať svojim blízkym na Vianoce. Vďaka elektronickým knihám je tu dokonca už aj možnosť vybrať tento darček hoci aj na Štedrý deň a venovať ho priamo pod stromček.

A ako vybrať tú najlepšiu knihu? Výber titulu bude jednoduchý v prípade, že chceme potešiť naozajstného knihomoľa. Takíto ľudia nepohrdnú ani tisícou knihou do svojej knižnice a väčšinou je celkom ľahké uhádnuť, čo by sa im mohlo páčiť. Na druhej strane môžete potešiť aj ľudí, ktorí nečítajú jednu knihu za druhou, ale radi zbierajú informácie o téme, ktorá ich práve najviac zaujíma.

Iste má svoje neodmysliteľné čaro listovanie v papierovej knihe, jej ovoniavanie a dotyk so stránkami. Oproti tomu je tu však aj slušný výber e-kníh. Vo vianočnom období vám ich kúpa ušetrí čas aj peniaze. Netreba vystáť niekoľkometrové rady v kníhkupectvách, aby ste mohli elektronickú knihu darovať.

Ak si kladiete otázku, či si e-knihy obľúbia vaši blízki, zvážte všetky ich výhody oproti papierovým knihám. V prvom rade je to určite cena, pretože e-knihy bývajú spravidla až o tretinu lacnejšie než tlačené knihy. Poteší aj takmer okamžitá dostupnosť a čitatelia ich zbožňujú najmä pri cestovaní. Ideálnym zariadením na čítanie je elegantná čítačka e-kníh, ktorá váži len pár gramov.

Darovať e-knihu určite zvládnete: stačí si stiahnuť tú najvhodnejšiu z ponuky kníhkupectva Martinus.sk. Vo vašej e-knižnici pristane v priebehu niekoľkých sekúnd a potom ju vďaka kódu stačí už len odoslať obdarovanému. Vyskúšajte tieto sviatky darovanie elektronickej knihy. V ponuke kníhkupectva Martinus.sk nájdete viac ako 5 000 titulov na stiahnutie.