CS Award je Cena slovenských fanúšikov popkultúry za najlepšie vydané počiny za uplynulý rok v kategóriách film, videohra, komiks, kniha, spoločenská hra a anime. Comics Salón & AnimeSHOW ako najväčší festival popkultúry na Slovensku je platformou, ktorá spája fanúšikov s autormi, tvorcami, hercami, vydavateľmi, distribútormi, ako aj obchodníkmi. Preto považujeme svoju úlohu pri rozvoji popkultúry na Slovensku ako aj jej vnímanie verejnosťou za veľmi dôležitú.

Keďze táto udalosť spája tisíce fanúšikov popkultúry ako formy umenia a zábavy, organizátori sa rozhodli vytvoriť túto anketu a cenu, ktorou chcú oceniť výnimočnú snahu autorov a vydavateľov za vydávanie a šírenie popkultúry na Slovensku, a zároveň im ukázať, že táto činnosť má význam. Touto cenou zároveň chcú duchovne nadviazať na cenu slovenských fanúšikov Istron, ktorá bola udeľovaná v rokoch 2000 2006 zhodou okolností tiež na IstroCone (starší nazov pre festival CS&AS) a neskôr na Bibliotéke.

Výsledky hlasovania ako aj odovzdávanie cien prebehne slávnostne 30.marca na festivale AnimeSHOW 2019. Váš hlas nás zaujíma a je dôležitý, hlasujte a pomôžte oceniť tých najlepších. Nie je však povinné hlasovať v každej kategórii, ak sa jej nevenujete a nesledujete ju.

Link: https://www.comics-salon.sk/cenapopkultury/