Hviezdou Ikariády 2006 bola opäť Táňa Keleová-Vasilková, ktorá si prevzala Zlatú knihu za 25 000 predaných výtlačkov románu Kvety pre Lauru, ktorý vyšiel tento rok, a päť Platinových kníh za predaj 35 000 výtlačkov románov Čriepky (2001), Okienko do snov (2001), Slzy a smiech (2002), Manželky (reedícia 2003), Ja a on (2005). Spolu s ňou sa z ocenení tešili jej dcéry Veronika a Tánička, ale aj čert a anjel, ktorí dotvárali mikulášsku atmosféru na Ikariáde. 

Na základe hodnotenia umeleckého prínosu pre slovenskú literatúru, ako aj s ohľadom na prínos pre čitateľa odborná porota rozhodla udeliť cenu vydavateľstva IKAR Zlaté pero 2006 Stanislavovi Štepkovi za zbierku poviedok Desatoro (a zopár navyše). Porota ocenila jemný humor a autorovo zobrazenie hrdinov. Štepka sa ,,s úsmevom díva na ich nedostatky, ale zostáva vždy s nimi v nádeji, že s humorom, ktorý plodia, sa dá aj to najhoršie ľahšie prežiť“.

Vilma Jamnická prevzala Zlatú knihu v kategórii Osobnosti rádia za knihu Elixír môjho života. Počet predaných výtlačkov tejto knihy predstavuje stonásobok veku autorky, teda 10 tisíc.