Ilustrátori Transbooku na BraKu a Zázračnom oriešku

Výraznou súčasťou tohtoročného festivalu BraK bol medzinárodný program Transbook vďaka spolupráci Literárneho informačného centra. Významní zahraniční ilustrátori projektu Transbook Laurent Moreau a Anne-Margot Ramstein sa prezentovali samostatnými výstavami. Festival BraK otvorili vernisáže výstav Laurenta Moreau vo Francúzskom inštitúte a Anne-Margot Ramstein v ABC gallery. Peknou propagáciou výstav a programu bolo špeciálne vydanie celoslovenského denníka N kompletne ilustrovaného dielami Laurenta Moreau. Na festivale v Pistoriho paláci mali obaja autori počas soboty (19. mája) tzv. masterclass – prezentácie, kde odhalili tajomstvá svojej práce a tvorby kníh.

Pozvoľným pokračovaním festivalu boli návštevy ďalších uznávaných autorov programu Transbook – Kitty Crowther a Jéremie Fischera. V Bratislave pripravili najmä pre odborné publikum, no nielen preň, svoje zaujímavé prezentácie v kultúrnom centre Kalab. Takzvané masterclassy ukázali divákom bohatosť uvažovania o knižnej tvorbe zahraničných autorov. Kitty a Jéremie navštívili počas svojho pobytu na Slovensku aj Piešťany, kde v rámci programu festivalu Zázračný oriešok pripravili workshopy pre deti.

Ak ste náhodou nestihli prezentácie týchto významných ilustrátorov počas programu festivalu BRaK, máte možnosť vypočuť si rozhovory s nimi na vlnách Rádia_FM v podcaste relácií Pena dní_FM a Triaška and Čejka_FM.

 

 

  • Ilustrátori Transbooku na BraKu a Zázračnom oriešku - 0