K literárnej súťaži Poviedka 2009 pribudnú aj Básne 2009


Multižánrovým galavečerom začne občianske združenie literarnyklub.sk svoju činnosť 3. 6. 2009 v bratislavskom Štúdiu 12. Vystúpi na ňom divadelné združenie OKULIARE s dramatizovaným čítaním ocenených prác zo zborníka Poviedka 2008 v réžii Jána Šimka a naživo budú maľovať Fero Lipták a Milan Prekop. Večerom bude sprevádzať vydavateľ Koloman Kertész Bagala. Večer vyvrcholí slávnostným vyhlásením 13. ročníka súťaže Poviedka 2009 Datalock a prvého ročníka novej literárnej súťaže Básne 2009 Datalock. 200
Galavečer symbolicky odštartuje činnosť OZ literarnyklub.sk, ktoré je nástupcom a pokračovateľom aktivít OZ Román 2006 a Literárnej a kultúrnej agentúry LCA. Zakladateľmi OZ literarnyklub.sk sú vydavatelia pôvodnej tvorby KK Bagala a Peter Milčák (Modrý Peter). Dlhodobým cieľom je podpora a propagácia slovenskej literárnej tvorby s presahmi do iných oblastí umenia a kultúry. Počas večera sa uskutoční slávnostný štart nového internetového multimediálneho časopisu www.literarnyklub.sk o aktuálnom dianí na domácej literárnej scéne.
OZ literarnyklub.sk v nasledujúcej sezóne uvedie 20 večerov cyklu Literárne kino (autorské čítanie z rukopisov), 10 premiér programu Literárne soirée (dramatizované a inscenované knihy) a festival Literárny cirkus.