Káhira – pokračovanie diskusie o stredoeurópskej kultúrnej identite

Podujatie s názvom „Stredoeurópska kultúrna identita 25 rokov po páde Berlínskeho múru“ s podtitulom „Úspešná stredoeurópska spolupráca: Vyšehradská skupina“ sa koná v nedeľu 15. februára 2015 v priestoroch Supreme Council of Culture v areáli Opery na Zamaleku. Podujatie sa začína o 18.00 diskusiou, na ktorej sa zúčastnia David Svoboda (CZ), Gábor Filippov (HU), Stanislaw Strasburger (PL) a Tomáš Strážay (SK). Diskusiu moderuje dr. Khalid El-Biltagi.
Po diskusnom stole sa uskutoční autorské čítanie spisovateľov krajín V4. Sú to Petra Hůlová (CZ), Dénes Krusovszky (HU), Andrzej Muszynski (PL) a Monika Kompaníková (SK). Program opäť moderuje dr. Khalid El-Biltagi, ktorý je súčasne prekladateľom kníh českej aj slovenskej autorky.
Toto podujatie v rámci slovenského predsedníctva V4 zorganizovali veľvyslanectvá krajín V4 v Káhire, Ministerstvo kultúry Egyptskej arabskej republiky v Káhire a Literárne informačné centrum v Bratislave. Prvá časť projektu, takisto diskusné fórum a literárny večer, sa konala v Ríme v decembri 2014. Projekt podporil  Štandardný grant Medzinárodného vyšehradského fondu (www.visegradfund.org) a chce prispieť k vzájomnému poznávaniu kultúr.