Knižky-hračky

Pre najmenších čitateľov sú určené knižky Ralfa Butschowa Hľadaj, čo tu nesedí! a Nájdi, čo tu nesedí (Junior 2004). Obe obrázkové knižky sú jednoduchým príbehom Betky a dobrodružstvom hľadania nepatričností na veselých obrázkoch. Šálka a čajník majú nohy, z vodovodného kohútika sa sype piesok, krava nosí slnečné okuliare… Úlohou dieťaťa je nájsť všetky chyby na obrázkoch. Na konci knihy sú všetky obrázky zmenšené a chyby vyznačené. Knižky sú ideálne na dlhú cestu autom alebo vlakom, ale tiež sú skvelým pomocníkom, keď je dieťa nútené ležať v postieľke. Navyše, dospelí sa pritom pobavia rovnako ako deti.

Leporelá Poznám čísla! a Poznám abecedu! (Ikar 2004)sú takisto aj hračkou. Ich pomocou sa deti naučia abecedu aj zopár anglických slov a naučia sa rátať do desať a poznať aj tieto číslice. Každé písmenko, číslicu, vec si môže dieťa aj podľa predlohy obkresliť a vymaľovať. Obe leporelá s obkresľovačkami ocenia rodičia v prípade nepriaznivého počasia, alebo keď im pri hre s deťmi dôjde fantázia.

Väčším deťom je určený Ilustrovaný atlas sveta (Matys 2004), ktorý nápadito a hravo ponúka základné informácie o kontinentoch sveta, pričom zaujímavosti vyberá z pohľadu dieťaťa. Na precvičenie orientácie v mape slúžia puzzle. Každý kontinent z nich možno poskladať. Takže je to nielen atlas, ale aj šesť skladačiek. S knižkou sa môže pohrať celá rodina.