LIC na Bibliotéke 2015

V spoločnom stánku so Združením vydavateľov a kníhkupcov Slovenska sme na tohtoročnom veľtrhu Bibliotéka zorganizovali 15 podujatí. Predstavili sme nové knihy z nášho vydavateľstva: Peter Podolan hovoril o tretej časti publikácie Slovenské dejiny, Pavol Matejovič s Vladimírom Petríkom o Zakázaných prózach Vladimíra Mináča, Alta Vášová o svojej knihe rozhovorov s Jánom Štrasserom, o písaní sa Mila Haugová bavila s Rudim Rusom, o knihe Hľadanie súčasnosti Radoslav Passia, Ivana Taranenková a Zuska Kepplová. Pavel Dvořák debatoval o najnovšom zväzku Pramene k dejinám Slovenska a Slovákov XIIIa s členmi autorského kolektívu Jaroslavou Roguľovou, Valeriánom Bystrickým a Ivanom Kamencom. Živá diskusia prebehla pri uvádzaní troch kníh, venovaných Ľudovítovi Štúrovi. O svojom vzťahu k nemu rozprával Ján Buzássy, Daniel Hevier, Peter Krištúfek, Miroslava Vallová, Dana Podracká a Ján Zambor.

Na našom pódiu sa predstavila aj čerstvá laureátka Ceny Bibliotéky Jana Bodnárová, alebo držiteľka ceny Anasoft Litera Veronika Šikulová. S veľkým záujmom sa stretla aj beseda o antológii slovenskej literatúry, ktorá vyšla v anglickom preklade vo vydavateľstve Dedalus. Aj o šanci uchytiť sa na anglickom trhu debatovali Balla, prekladateľka Julia Sherwood, vydavateľ Eric Lane, moderátorka Eva Tomkuliaková, zostavovateľ antológie Peter Karpinský, Pavel Vilikovský a Dušan Mitana.

Sme radi a cítime sa poctení, že sa naše akcie stretli s takou živou odozvou publika a tešíme sa na stretnutie s vami o rok.