LIC pozýva na Bibliotéku 2019

V dňoch 7. až 10. novembra sa uskutoční 27. ročník knižného veľtrhu a LIC naň prináša zaujímavý program. 

Spoločný stánok LIC so Združením vydavateľov a kníhkupcov Slovenska nájdete na v Hale D, číslo 302. Budete si môcť tradične zakúpiť knihy z nášho vydavateľstva. Do pozornosti dávame najmä XIV. zväzok edície Pramene Novembrová revolúcia a česko-slovenský rozchod, ktorý je opäť v predaji, či komiks pre deti Zlatý zub. Obe tieto knihy pedstavíme aj vrámci nášho programu v stánku LIC a ZVKS. Autori a zostavovatelia rovnako predstavnia Kritickú ročenku 2018, Archívy priestorov či publikáciu Slovenský intelektuál Alexander Matuška. Na Bibliotéke bude vyhlásená aj laureátka tohotornej Ceny Bibliotéky. Stretnutie s víťazkou sa uskutoční vo štvrtok o 12:00 a tak odštartujeme sériu podujatí v našej réžii. Počas štyroch dní sa v spolupráci s nami odprezentujú aj Medziriadky, Pars artem, Bulharský kultúrny inštitút, Maďarský inštitút, rómsky knižný klub Bidovčatá či vydavateľstvo Aspekt. Zaspomíname si aj na účasť Bratislavy na veľtrhu v Paríži či na udalosti novembra 1989 a súčasťou nášho programu je aj diskusia o komiksovom fenoméne na Slovensku. Pozývame vás aj na ďalšie podujatia na stánku, ktoré sú v réžii ZVKS. 

Aktuality sledujte na FB podujatí LIC na Bibliotéke 2019 a  Facebooku či Instagrame Literárneho informačného centra. Podrobný program si môžete pozrieť aj v podujatí na našom webe či stiahnuť ako pdf

Viac informácií o samotnom veľtrhu nájdete na oficiálnej webovej stránke. V tomto roku premiérovo môžete navštíviť aj novú sekciu s názvom Retro. Bude to predajná výstava starých kníh, máp, pohľadníc, tlače a vinylových platní. Čestným hosťom podujatia je Maďarsko. Bibliotéku dopĺňa výstava vzdelávania a didaktickej techniky Pedagogika zameraná na prezentáciu učebníc, vzdelávacích softvérov a školských pomôcok.