LIC pripravuje vianočnú novinku

Kniha Dohviezdny večer vychádza už v novembri 2021.

Svoj vianočný príbeh napísalo 25 slovenských autorov a autoriek. V knihe sa ukrýva mnoho prekvapení pre deti aj dospelých. Dozvieme sa z nej, kde býva Ježiško, aký darček je najlepším darčekom na svete, koľko existuje vesmírov, komu sa v očiach trblietajú súhvezdia, a veľa iného o tajomnej spolupatričnosti medzi ľuďmi a zvieratami.

A čo znamená poetický názov Dohviezdny večer? Naši predkovia tak hovorili Štedrému dňu. Vyjadruje to, že každý z nás má na nebi svoju vlastnú hviezdu, ktorá keď sa rozžiari, ako tá betlehemská, treba si spolu s najbližšími sadnúť k sviatočnému stolu a do jeho stredu položiť lásku.

V knihe nájdete texty od nasledujúcich autorov a autoriek (v abecednom poradí): Mirka Ábelová, Peter Balko, Jana Bodnárová, Veronika Dianišková, Denisa Fulmeková, Gabriela Futová, Daniel Hevier, Marta Hlušíková, Branislav Jobus, Peter Karpinský, Viliam Klimáček, Monika Kompaníková, Uršuľa Kovalyk, Eva Luka, Dominika Madro, Mária Modrovich, Agda Bavi Pain, Pero Le Kvet, Dana Podracká, Ján Púček, Toňa Revajová, Vanda Rozenbergová, Peter Šulej, Ján Uličiansky a Eva Urbanová.

Titul ilustrovali Helga Pavelková a Peter Ličko. Na našich sieťach (Facebook, Instagram) a YouTube nájdete v priebehu niekoľkých týždňov videá niekoľlých autorov, úryvky z ich textov a ukážky ilustrácií. Minulý týždeň sme začali prezentáciu knihy videom Jána Uličianskeho, ktoré si môžete pozrieť na tomto odkaze. Pripravujeme aj videá, v ktorých si vypočujete niekoľko celých príbehov.

  • LIC pripravuje vianočnú novinku - 0