Medzinárodný knižný veľtrh v Londýne 2012

V čase od 16. do 18. apríla, v duchu blížiacej sa olympiády 2012, sa konal už 41. ročník Medzinárodného knižného veľtrhu v Londýne. Tento významný kontraktačný knižný veľtrh pritiahol aj tento raz veľké množstvo návštevníkov najmä z radov odbornej verejnosti.

Veľtrh sa konal v priestoroch Earls Court a organizátori opäť pripravili aj pavilón s názvom MARKET FOCUS, kde sa predstavila Čína. Návštevníkov určite ohromila obrovská čínska expozícia na grandióznej ploche 2000 m2,  ako aj  početné odborné semináre.

V slovenskom národnom stánku s rozlohou 9 m2 bolo vystavených  vyše 200 titulov z produkcie 25 slovenských vydavateľstiev. Stánok bol vítaným zázemím pre početných zástupcov slovenských vydavateľstiev, prekladateľov a odborných návštevníkov veľtrhu. Navštívil ho aj veľvyslanec Slovenskej republiky v Londýne pán Miroslav Wlachovský, ktorý zároveň vyjadril  veľkú podporu našej účasti na tomto významom knižnom podjatí.

Prítomnosť na londýnskom veľtrhu je považovaná za jednu z kľúčových v rámci organizovania účasti Slovenska na medzinárodných knižných veľtrhoch.

(mb)

Hala veľtrhu   Stánok   Stánok   Stánok