Medzinárodný knižný veľtrh vo Frankfurte nad Mohanom 2002

V roku 2002 Literárne informačné centrum pripravuje národnú expozíciu na v poradí už 54. medzinárodnom knižnom veľtrhu vo Frankfurte nad Mohanom, ktorý sa uskutoční od 9. do 14. októbra.
           Tento veľtrh je v poradí záujmu vydavateľov najvyhľadávanejší a najnavštevovanejší. Známy je množstvom sprievodných akcií a podujatí.
           Čestným hosťom tohtoročného frankfurtského knižného veľtrhu bude Litva.
           Národnú expozíciu SR naša organizácia realizuje už po siedmy raz a v tomto roku sa bude nachádzať v hale 5.0. v sekcii D s číslom stánku 944.
           Na rozlohe 60 m2 sa predpokladá účasť takmer 50 slovenských vydavateľských subjektov s produkciou cca 500 knižných titulov.
           Prevádzku národného stánku budú odborne zabezpečovať pracovníci LIC.
           Vo Frankfurte bude mať expozícia atraktívny vzhľad v atypickom prevedení, ktoré bolo prezentované aj tohtoročnom pražskom veľtrhu.
           Počas veľtrhu bude 10. októbra o 14,00 hod. prebiehať v priestoroch nášho stánku prezentačný blok, v rámci ktorého bude predstavený Album slovenských spisovateľov v nemeckej verzií, 2.diel, ktorý vydalo Literárne informačné centrum, najnovšia produkcia vydavateľstva Dajama a kniha Tri mestá z vydavateľstva Q 111.

(MB)

 

Hala 5.0., sekcia D, číslo stánku 944

 

LITERÁRNE INFORMAČNÉ CENTRUM BRATISLAVA

pozýva Vás a Vašich priateľov na prezentáciu

  • ALBUMU SLOVENSKÝCH SPISOVATEĽOV, nemecká verzia, 2. diel, ktorý obsahuje 33 informatívnych portrétov slovenských spisovateľov s ukážkami z ich tvorby
  • najnovšej produkcie vydavateľstva DAJAMA: turistických sprievodcov v cudzích jazykoch s podrobnými informáciami o atraktívnych oblastiach Slovenska, ktoré je aj vďaka horám obľúbeným turistickým cieľom
  • knihy TRI MESTÁ z vydavateľstva Q 111 od troch autorov z troch krajín:

    Kveta Dašková: So strašidielkom Pipom po Bratislave

    Eva Gaál: Čo videl Arko v Budapešti, ilustrovala Eva Gaál

    Alfred Komarek: Viedenský vrabčiak Čivko, ilustrovala Eva Kellner

 

ŠTVRTOK 10. 10. 2002 O 14.00 H.
V SPOLOČNOM STÁNKU SLOVENSKEJ REPUBLIKY, HALA 5.0. D 944