Medziriadky sa prezentovali v Bytči

V sobotu 29. mája sa v bytčianskej kaviarni Vitalkafé konalo autorské čítanie Medziriadkov, ktoré bolo spojené s premietaním dokumentárneho filmu Válek

Organizátorka literárneho projektu Medziriadky Soňa Uriková sa zhovárala s autormi Marošom Hečkom a Alex Madovou. Autorské čítania tohto projektu vždy prinášajú jedného etablovaného autora a jedného úspešného účastníka alebo účastníčku literárnej súťaže Medziriadky. Takto mladým autorom otvárajú dvere do sveta profesionánej literatúry  literárnej kultúry.

20-ročná Alex Madová prezentovala svoju tvorbu, za ktorú bola ocenená tretím miestov v kategórii pre študentov stredných škôl, rovnako rozprávala aj o svojej záľube v cestovaní a divadelných aktivitách z minulosti aj o tých, ktoré plánuje ako režisérka zrealizovať.

Hudobník, producent, scenárista a spisovateľ Maroš Hečko momentálne pracuje na propagácii filmu Amnestie, ktorý je už dokončený a tieto dni sa určuje jeho účasť na svetových festivaloch. Predlohou k filmu bola kniha Radovana Dunaja Amnestia, ktorá rozpútala peklo. Hovoril však aj o svojom vzťahu k písaniu, ako s ním začínal či akú knihu chystá do budúcnosti a či opäť napíše text, o ktorý prišiel pri krádeži počítača s jedinou kópiou. 

Po diskusii nasledovalo premietanie dokumentárneho filmu Patrika Lančariča Válek