Michal Hvorecký v Nemecku

Práve v týchto dňoch vo Francúzsku vychádza publikácia Le Grand Tour (Grasset), ktorá predstavuje zbierku textov vybraných autorov členských štátov Európskej únie. Slovensko v tomto výbere reprezentuje Michal Hvorecký s esejou Slnečnice v podzemí, ktorú 2. marca 2022 osobne predstavil v Paríži. Následne ho čakajú tri zastávky v Nemecku:

8. marca vystúpi v rámci cyklu čítaní s autormi v kultúrnom centre Kulturbahnhöfe Halbe neďaleko Berlína. Na dopoludňajšiu diskusiu zameranú na otázky extrémizmu s miestnymi stredoškolákmi nadviaže večerná diskusia a čítanie z nemeckého prekladu knihy Trol so začiatkom o 19.00 hod.

9. marca o 19.30 hod. Mestská knižnica v Norimbergu usporadúva v rámci série „Literatúra bez hraníc – dvojjazyčné čítanie a rozhovory s autormi a autorkami“ podujatie s Michalom Hvoreckým, počas ktorého predstaví knihu Tahiti. Utópia. Ide o jeho najnovší preklad v nemeckom prostredí, ktorý vyšiel v roku 2021 a pod ktorý sa podpísal Mirko Kraetsch. Podujatie moderuje Susanne Schneehorst.

11. marca o 19:00 hod. v Mestskom múzeu v Drážďanoch predstaví a prečíta z knihy Tahiti. Utópia. Podujatie moderuje Dr. Hans-Christian Trepte.

 
Titulná fotografia pochádza z Frankfurtského knižného veľtrhu z roku 2018.