Kníhkupectvo Diderot v Komárne na trhu pôsobí už osem rokov. Typické je preň prevádzkovanie v slovenskom a maďarskom jazyku. Nielen o tom nám porozprával jeho zakladateľ a konateľ spoločnosti Dionýz Bölcskei.

Nešpecializujeme sa na konkrétnu literatúru, snažíme sa vyhovieť požiadavkám každého čitateľa. Nie je problém zabezpečiť žiadaný titul pre zákazníka, ak ho nemáme v predajni, snažíme sa ho v prípade dostupnosti objednať, prípadne zaslať do zahraničia.

Medzi najpredávanejšie tituly momentálne patrí Päťdesiat odtieňov sivej (Nakladateľstvo XYZ) a jeho pokračovanie Päťdesiat odtieňov temnoty. Veľký záujem je o romány našich autorov Táne Keleovej­Vasilkovej, Dominika Dána a Borisa Filana. Taktiež sa veľmi dobre predávajú dnes veľmi obľúbené „švédske“ detektívky, napríklad Jo Nesbø. Z dlhodobejšieho hľadiska sú najvyhľa­dávanejšie slovníky, kuchárske knihy, detektívky, romány pre ženy a detské knihy.

Na najbližšie obdobie pripravujeme akciu, ktorá sa bude volať „Akcia vysvedčenie“, pretože sa blíži koniec školského roka. Oslovíme ňou nielen našich zákazníkov, ale aj školy, ktoré sa snažia v rámci svojich možností obdarovávať svojich študentov peknými knižkami.