Zábavno-náučné knižky Učíme sa so zvieratkami a Zábavné kreslenie – krok za krokom, spojovačky, dokresľovačky ponúkajú rôznu škálu kreslených hier pre malých predškolákov. Deti sa tu naučia nakresliť podľa vzoru zvieratká a predmety, takže popri zábave si dobre precvičia jemnú motoriku i počítanie. Pozor, po vyplnení všetkých cvičení v zošite zábava nekončí, pretože všetky vzniknuté obrázky sa potom dajú vyfarbiť. To platí aj o titule Maľované počítanie pre deti, ktorý môžete pre svoju ratolesť získať, ak pošlete kupón Fragment z 11. strany k nám do redakcie do 14. septembra.

V úspešnej sérii Hráme sa so samolepkami tu máme ďalšie dva zošity Spoznávame tvary a Spoznávame farby plné farebných samolepiek s obrázkami zvieratiek, kvetov a rastlín, najrôznejších vecí, s ktorými sa dieťa môže stretávať na dvore, ale aj na pieskovisku či na lúke. Vyše päťdesiat farebných samolepiek môžu deti dopĺňať na prázdne miesta a popri hre sa cvičiť v rozoznávaní jednotlivých tvarov alebo farieb, a tak si trénovať sústredené pozorovanie a schopnosť porovnávať.

Šikovné ruky a predstavivosť detí treba vždy niečím zamestnať. Najobľúbenejšie skladačky z papiera zoznamujú s vzormi od tých najjednoduchších po zložitejšie. Sú vhodné pre všetkých záujemcov od šiestich rokov.

A niečo pre starších: Neraz stojíme zneistení pred otázkou, ako je to s písaním veľkých písmen. Na tieto a ďalšie otázky odpovedá knižka Martina Ološtiaka a Lucie Gianitsovej–Ološtiakovej Kde sa píšu veľké písmená? Prináša základné pravidlá písania veľkých písmen vo vlastných menách, ale aj v menách národov, národností, krajín, štátov, ľudských sídel, v názvoch organizácií, verejných inštitúcií, firiem, dopravných prostriedkov, značiek, výrobkov, historických udalostí a sviatkov, ale aj v názvoch kultúrnych a športových podujatí, ocenení, fondov a v mnohých ďalších prípadoch. Autori uvádzajú ku každému typu názvu množstvo príkladov. Knižka obsahuje aj cvičenia a kľúče k nim. Vhodná je nielen pre žiakov, ale aj pre všetkých používateľov slovenského jazyka – takže knižné redakcie a redakcie časopisov, skúste mrknúť na: www.fragment.sk!