Na obzore Londýnsky medzinárodný knižný veľtrh 2003

Londýnsky medzinárodný knižný veľtrh je jedným z najvýznamnejších a najnavštevovanejších kontraktačných knižných veľtrhov prevažne anglofónneho sveta. Minulý rok sa na ňom prezentovalo viac než 1500 vydavateľov a vystavovateľov pôsobiacich vo sfére produktov a služieb súvisiacich s vydávaním kníh a navštívilo ho takmer 13000 návštevníkov zo 100 krajín.
           Tento rok bude v termíne od 16. do 18. marca 2003 prebiehať už 33. ročník.
           Svoje zastúpenie na Londýnskom knižnom veľtrhu bude mať v rámci organizovania účasti slovenských knižných subjektov prostredníctvom Literárneho informačného centra už po siedmykrát aj Slovensko. V rámci spoločného stánku sa teda v silnej konkurencii budú prezentovať aj slovenskí vydavatelia. Bude ich 20 a v expozícii s výstavnou plochou 8 m2; nájdeme vyše 150 knižných titulov.
           Stánok bude tak ako po minulé roky umiestnený v priestoroch National Hall vo výstavnom centre Olympia Kensington.
           Literárne informačné centrum pripravuje 19. marca o 17,30 h. na Londýnskej Univerzite - School of Slavonic and East European Studies prezentáciu, na ktorej významný slovenský literát Pavel Vilikovský prednesie referát "Moderné trendy v súčasnej slovenskej literatúre" a taktiež prebehne prezentácia jeho románu, ktorý vychádza v USA "Večne je zelený...". Nasledovať bude beseda so študentmi.

 

Miroslava Bilačičová