Najviac pútali Pramene k dejinám Slovenska

Na jubilejnom 10. medzinárodnom knižnom veľtrhu Bibliotéka, ktorý sa konal v Bratislave v dňoch od 7. do 10. novembra sa prezentovalo aj Literárne informačné centrum so svojou knižnou produkciou a časopismi Slniečko a Knižná revue. V samostatnom stánku vystavovalo do 50 titulov zo svojej produkcie z posledných rokov.
           Počas štyroch dní čitatelia v hojnom počte navštevovali stánok a prejavovali záujem o vystavené knihy. Najväčší záujem bol o knihy z edície Pramene k dejinám Slovenska a Slovákov, najmä o 1. zväzok Územie Slovenska pred príchodom Slovanov a o 2. zväzok Slovensko očami cudzincov. Prikupovali si aj 5.zväzok Prvý cisár na uhorskom tróne. Formou objednávok si čitatelia zabezpečovali 4. zväzok Pod vládou anjouovských kráľov, ktorý vyjde ešte v tomto roku. Záujem bol aj o knižnú novinku - záverečný zväzok spisov Milana Rúfusa Život básne a báseň života a o predchádzajúce dva zväzky Rozhovorov so sebou a s tebou. Napriek tomu, že Šmatlákove Dejiny slovenskej literatúry I. a II. zväzok majú niekoľko vydaní za sebou, boli stále v centre pozornosti, predovšetkým študentov.
           O všetkých knihách z produkcie Literárneho informačného centra môžu čitatelia získať podrobné informácie na internete na našej stránke www.litcentrum.sk alebo si ich hneď objednať prostredníctvom elektronickej pošty (e-mail: distribution@litcentrum.sk).

 

Anna Sigmundová