Newsletter Knižnej revue

K odberu noviniek z literatúry a knižného priemyslu sa prihlásite prostredníctvom formulára na našom webe

Jednou z vážnych dilem, ktoré musí človek počas života riešiť, je nepomer medzi zväčšujúcim sa objemom kníh, ktoré potrebujeme vlastniť, a zúfalým nedostatkom času na ich čítanie. Japonci sa s tým vyrovnali tradične – našli tomuto javu pomenovanie. Tsundoku označuje hromadenie kníh, ktoré nikdy neprečítame.
Ako sa tešiť z kníh nielen pohľadom na plnú knižnicu? Jedna možnosť by tu bola. Je síce menej podmanivá ako pomalé prehŕňanie sa v kníhkupectve, ale dokáže ušetriť čas napríklad na samotné čítanie kníh. Knižná revue vám každý mesiac prináša výber nových titulov, ktorým sa oplatí venovať pozornosť. Naši „predčítači“, recenzenti a spoluautori prechádzajú desiatky knižných noviniek a ich odporúčania vám môžu pomôcť zorientovať sa v mori nových kníh, ktoré pribúdajú každý deň.  

Mesačník o knihách Knižná revue posiela raz mesačne, s vyjdením nového čísla, svojim odberateľom elektronický prehľad noviniek z oblasti kníh, literatúry a kultúry, o ktorých sa píše v časopise. V newslettri sa dozviete, na čo sa môžete vnútri čísla tešiť a čo by ste si ako milovníci dobrej literatúry nemali nechať ujsť. Knižná revue prináša recenzie, rozhovory, aktuálne kultúrno-spoločenské témy a informuje o knižných akciách.

Vám stačí, ak sa prihlásite na odber na tomto linku a do mailu vám budú prichádzať všetky dôležité informácie o literatúre a knižnom priemysle.  

Pri príležitosti vzniku newslettera sme vám zverejnili rozhovor Daniely Balážovej s Pavlom Rankovom, ktorý nájdete aj v najnovšom čísle časopisu. Úvodné slovo Tiny Čornej si tiež môžete prečítať aj online. 

Titulný obrázok: Freepik

 

  • Newsletter Knižnej revue - 0