Populárny moderátor Martin „Pyco“ Rausch vraj prvé kuchárske „grify“ pochytil od mamy a  neskôr počas štúdia na Hotelovej akadémii, ale varenie sa stalo jeho koníčkom omnoho neskôr. Vlastne už vlani sa rozhodol svoje pokusy zdokumentovať, no až 18. septembra obdaril verejnosť zbierkou takmer osemdesiatky vegetariánskych receptov, ktoré navaril, nafotil, doplnil spomienkami či zážitkami a aj sám vydal pod názvom Moje jedlo (PYCO). Publikáciu uviedol do života s  Jozefom Dadom Nagyom v  bratislavskom kníhkupectve Panta Rhei na Poštovej ulici prípitkom s  džúsom zo svojich obľúbených rajčín. Prítomní sa dozvedeli veľa zaujímavostí o  vzniku knihy, navyše mohli ochutnávať niektoré dobroty: napríklad humus z  oranžovej šošovice či koláčiky  Dias Cookies. Originálnych kuchárok nie je na knižnom trhu nikdy dosť. Sympatické je aj vyznanie autora: Cieľom tejto knihy nie je ob­javovať nové trendy, kázať, učiť ani kopírovať už existujúce publikácie. Je to zbierka osobných a  osvojených tradičných receptov z  medziná­rodnej kuchyne… Pokiaľ na týchto stránkach nájdu nové inšpirácie aj tí skúsenejší a  zdat­nejší z vás, bude mi cťou, ak niektoré nápady zakotvia aj vo vašej domácnosti.“