Novinky LIC už budúci týždeň

V Literárnom informačnom centre vychádzajú nové publikácie: Balans. O bytí a nebytí v živej kultúreK jasu a tiesni mierim. Ivan Laučík v interpretáciách.

Predstavujeme vám titulké obálky a anotácie publikácií, ktoré budú v predaji od budúceho týždňa. 

Stanislavá Chrobáková Repar:  Balans. O bytí a nebytí v živej kultúre

Dvojdomá slovenská a slovinská spisovateľka a poetka Stanislavá Chrobáková Repar v epištolárnej knihe Balans vypovedá o náročnej každodennosti aktérov „živej“ kultúry. Hoci vychádza z osobných skúseností, svojimi postrehmi a úvahami pomenúva všeobecné problémy spoločenského postavenia súčasných tvorcov. V knihe sa striedajú epištolárne časti, výber autorkiných listov z rokov 2012 – 2015, s „báňami v próze“. Tie vznikli ako asociatívne reakcie na fotografie okien, ktoré autorka fotila v mestečku Rauma na juhozápade Fínska v rokoch 2018 – 2019. Kniha vychádza v edícii Siete.

 

Matúš Mikšík:  K jasu a tiesni mierim. Ivan Laučík v interpretáciách

Matúš Mikšík v monografii venovanej predstaviteľovi skupiny Osamelých bežcov analyzuje jeho zbierky, interpretuje básne a objasňuje princípy jeho poézie, ktorej stredom je čistota, prepojenie hlasu prírody s hlasom človeka.

 

Profilové články jednotlivých publikácií prinesieme začiatkom decembra, kedy si ich budete môcť aj objednať priamo z nášho webu.

 

  • Novinky LIC už budúci týždeň - 0
  • Novinky LIC už budúci týždeň - 1