Novinky z Mladých liet

Anthony Horowitz

Stormbreaker

Známy anglický autor románov a filmových scenárov Anthony Horowitz vytvoril akčného hrdinu – 14-ročného školáka Alexa Ridera. Už prvá kniha Stormbreaker vzbudila veľký záujem  nielen u čitateľov, ale aj u hollywoodskych filmových tvorcov.

Alex bol sirota. Jeho rodičia zahynuli pri leteckom nešťastí a strýko Ian Rider, nenápadný bankový úradník, sa podujal vychovať synovca na svoj obraz. Život v jeho dome plynul pokojne až do chvíle, keď polícia oznámila Alexovi strýkovu smrť. Šok z nezmyselnej strýkovej smrti a iné podozrivé okolnosti vyburcovali Alexa k pátraniu. V tejto chvíli sa začína vzrušujúci a napínavý dej. Alex sa čím ďalej tým viac zamotáva do nebezpečných situácií, a keď sa dozvie, že strýko bol tajný agent MI6, nadobudne pocit, že všetko je vyriešené. Omyl. Tajná služba ho nepriamo donúti dokončiť strýkovu tajnú misiu, v ktorej ide o život, o tisíce životov anglických školákov.

Premiéra filmu Stormbreaker režiséra Geoffa Saxa nakrúteného podľa tejto knihy bola 16. novembra.

Point Blanc

Napínavý príbeh pokračuje v druhej knihe. Po zneškodnení vraždiaceho počítača Stormbreakera vyšle tajná služba MI6 Alexa s novou identitou do súkromnej exkluzívnej akadémie Point Blanc. Na vrchole alpského štítu sa odohráva ďalší strhujúci akčný príbeh. Alex stojí sám proti mocným a odhaľuje prísne utajované skutočnosti, ktoré ohrozujú svet. Aj druhý Horowitzov príbeh o tínedžerovi Alexovi Riderovi, rovnako strhujúci ako predošlý, sa rýchlo stal bestsellerom.