V decembri pribudla k publikáciám o rázovitej obci Čič many s maľovanými domcami, charakteristickými výšivkami a zvykmi nová knižka Čičmany, Čičmany. Jej názov si považskobystrický autor G. Sádecký „požičal“ z nostalgickej piesne „Čičmany, Čič many, chimarná dedina, ale z nej vychodí čeľaď premilená...“ Prináša povesti a príbehy, ktoré v obci prežívali v ústnom podaní. Ich „pôvodní“ autori a pamätníci sa pomaly vytratili, niektoré dopracovala autorova fantázia tak, aby sa zachovali pre nasledujúce generácie.

V knižke ožíva trinásť obrázkov čičmianskej prírody a jej svojráznych obyvateľov s ich ťažkým životom, ale zároveň s ich zručnosťou, prezieravosťou, sedliackou múdrosťou, humorom i výmyselníctvom. Hoci sú príbehy premknuté tajomstvami, vílami, čertmi, strašidlami, svetlonosmi, či „zveropotvorou“ – turoňom, nenájdeme v nich nijaké lúpeže, vraždy, či iné násilnosti.

Texty dopĺňajú kresby čičmianskeho rodáka Ľubomíra Radenu. Knižku Čičmany, Čičmany, uviedli do života čečinou a čírou vodou 11. decembra a je úprimným darom obci, jej obyvateľom i tým Čičmancom, ktorí tam nežijú, ale na svoje korene nezabúdajú.