Ocenili rozhlasové hry

Na XIX. ročníku festivalu pôvodnej slovenskej rozhlasovej hry, ktorý organizuje Slovenský rozhlas – Rádio Devín každé dva roky, získala Hlavnú cenu festivalu v kategórii hier pre dospelých hra Pohľad do hmly autorky Pauly Sabolovej-Jelínkovej, dramaturgia Vanda Feriancová, zvuková realizácia Milan Greguš, hudobná dramaturgia Rudolf Pepucha, réžia Peter Jezný.
Hlavnú cenu festivalu v kategórii hier pre deti a mládež získala hra Piata sirota autora Juraja Bindzára, dramaturgia Katarína Revallová, zvuková realizácia Peter Janík, scénická hudba Roman Žiaran, hudobná dramaturgia Eleonóra Vančíková-Kapasná, réžia Martin Kákoš.
Prémiu Literárneho fondu v spolupráci so Združením rozhlasových tvorcov za autorský debut v kategórii hier pre dospelých získala Ivica Ruttkayová za hru Dievča na telefón.
 Prémiu Literárneho fondu v spolupráci so Združením rozhlasových tvorcov za dramaturgický výber a spracovanie v kategórii hier pre deti a mládež získal Ján Uličiansky za dramaturgiu hry Martina Kákoša Milovaná Mimi.
Prémiu Literárneho fondu v spolupráci so Združením rozhlasových tvorcov za autorský debut v kategórii hier pre deti a mládež získala Eva Križková za hru O dievčati, ktoré si zabudlo srdce v bare Katy.

Viac na www.slovakradio.sk