Opäť potešil malých i veľkých

Kníhkupectvo ArtForum Košice a kreativitou dýchajúce prostredie Tabačky Kulturfabrik ponúkli svoje veľkorysé priestory už druhému ročníku úspešného festivalu detskej knihy Punktík.

Úvod festivalu sa odohrával v kníhkupectve ArtForum, v piatok 7. júna 2019 ho svojím vystúpením odštartoval hudobník Džumelec, ktorý bol súčasťou programu festivalu už minulý rok. Vo večerných hodinách sa v rámci osvedčeného formátu Pecha Kucha Night predstavil projekt Toddler Punk, kaligrafické štúdio Platform AT, kniha Kde je Ester N?, Koniec sveta a čo je za ním?, vydavateľstvá SlovartMonokel a iniciatíva Občianskeho združenia ÚLET. Návšteve detského podujatia neodolala ani výtvarníčka Františka Fehérová, ilustrátorka Ľudka Žoldáková a britský ilustrátor detských kníh Yuval Zommer, s ktorými sa deti stretli aj počas ďalšieho programu.

V rámci druhého dňa sa festival Punktík vrátil do osvedčených priestorov košickej Tabačky. Deň plný programu pre deti otváral trh vydavateľstiev, svoje knižné publikácie predstavilo vydavateľstvo Slovart Albatros, nechýbala prezentácia obľúbeného časopisu Bublina, knižné doplnky od Slovíčka a množstvo grafík od Šopa Gallery. Trh bol otvorený počas celého dňa.

Malí návštevníci sa nestíhali nudiť, vďaka bohatému harmonogramu si každý prišiel na svoje. Veľkej návštevnosti sa tešili workshopy aj autogramiáda s Yuvalom Zommerom. Deti sa spolu s ním ponorili do sveta chrobákov. Neskrývanú radosť mali aj z Adriána Macha, autora najšťastnejšej veľryby na svete – Gerdy.

Monika KompaníkováAlena Kopasová sa ujali inscenovaného autorského čítania, deti si na chvíľu oddýchli a naberali sily na ďalšie aktivity, ako napríklad na divadelné bábkové predstavenie, ktoré uviedol spisovateľ Peter Karpinský. Výtvarníčky Františka Féherová a Noémi Ráczová pripravili výtvarné workshopy a Zoe Sun zaujala výučbou čínskej znakovej reči.

Scenár festivalu dopĺňal workshop Priestoru súčasného tanca a koncert zoskupenia Anna, Teo& Bady, po vystúpení sa uskutočnila tombola a šťastne unavení návštevníci v sprievode svojich rodinných príslušníkov pomaly opustili priestor festivalu.

Punktík, dovidenia znova o rok.