Pätnásť rokov a celý mesiac s knihami zo Slovartu

Vydavateľstvo SLOVART oslávilo 1. júna 2006 svoju 15-ročnú existenciu. Ako inak, aj tentoraz si ,,slovartáci“ pripomínajú svoje výročie v spoločnosti verných čitateľov. Na celý jún pre svojich priaznivcov nielen v Bratislave, ale aj v Nitre, Trnave, Zvolene, Banskej Bystrici, Považskej Bystrici, Žiline a v Košiciach pripravili bohatý program.

V týždni od 12. júna do 16. júna sa čitatelia mohli stretnúť v kníhkupectvách Artforum v Bratislave, Trnave, Banskej Bystrici, Žiline a Košiciach s  Borisom FILANOM a besedovať o jeho novej knihe Wewerka, s hosťami moderátorky Zuzky BELKOVEJ – Miroslavom MARCELLIM, Kornelom FŐLDVÁRIM, Ivanom POPOVIČOM sa zišli nad knihou 1968 – Rok, ktorý otriasol svetom. Hovorili o zlomovom roku vo svetových aj slovenských dejinách. Tí, ktorí sa chceli dozvedieť viac o architektonických pamiatkach vo svojom meste a okolí, určite si nenechali ujsť príležitosť stretnúť sa so zostavovateľkou publikácie Architektúra na Slovensku Henrietou MORAVČÍKOVOU. Český karikaturista Jiří SLÍVA obchádzal kníhkupectvá s monografiou In vino slíva.

V Poľskom inštitúte v Bratislave za prítomnosti jeho riaditeľa Zbigniewa Macheja a riaditeľa Vydavateľstva Slovart slávnostne prezentovali (6. júna) román Witolda Gombrowicza Kozmos. O tajomných zákutiach tohto textu a o prvom stretnutí s ním hovoril jeho prekladateľ Tomáš HORVÁTH.

V predajniach Hypernova v Bratislave, Nitre, Považskej Bystrici, vo Zvolene a v Košiciach mohli získať obdivovatelia Borisa FILANA autogram do jeho novej knihy Wewerka.
 Pri príležitosti otvorenia výstavy fotografa Filipa Kuliseva sa na Západnej terase Bratislavského hradu uskutočnila v utorok 20. júna prezentácia jeho novej knihy fotografií Úžasná planéta.
–báb–