Príroda je vydavateľstvo s dlhoročnou tradíciou. Vzniklo v roku 1949 ako roľnícke vydavateľstvo Oráč, pod súčasným názvom pôsobí od roku 1969. Na konte má viac ako 9000 vydaných titulov. Predstavuje ho jeho obchodná riaditeľka Jana Popelková.

V posledných rokoch venujeme veľkú pozornosť publikáciám o zdravom životnom štýle. Medzi čitateľmi sa teší veľkej obľube česká autorka Jarmila Mandžuková a jej priateľské a „ľahko stráviteľné“ knihy, ponúkajúce množstvo návodov na zvýšenie vitality a aktivovanie vlastných liečivých síl. Medzi najpopulárnejšie patrí titul Myslenie uzdravuje, horúcou novinkou sú Zázračné lieky prírody o životom overených prírodných prostriedkoch na liečenie zdravotných ťažkostí. Medzi čitateľmi si buduje stále výraznejšie postavenie motivačná literatúra, známa je napríklad séria kníh od Dalea Carnegieho.

Na pultoch kníhkupectiev môžete nájsť krásne obrazové publikácie o Slovensku, ktoré vydávame vo viacjazyčných mutáciách, kvalitné jazykové učebnice a slovníky i doplnkovú literatúru a učebnice pre žiakov a študentov základných a stredných škôl. Najmenší čitatelia majú radi naše veselé leporelá o zvieratkách, zábavné zošity, knihy s veršíkmi alebo básničkami, tajuplné príbehy a rozprávky. Produkciu vydavateľstva sme obohatili aj románmi pre ženy, nie sú to však typické sladké romance, ale romantické príbehy zo súčasnosti. Do našej knižnice svetových bestsellerov pribudnú krimitrilery pre mužov od švédskeho spisovateľa Arneho Dahla. Potešia čitateľov, ktorí milujú napätie a scény, pri ktorých sa človek zabudne nadýchnuť...

Vydávame aj množstvo kuchárskych kníh pre začiatočníkov i skúsené gazdinky, v populárnej Zlatej babičkinej edícii práve vychádzajú Babičkine jedlá bez mäsa a Babičkine polievky, omáčky a prívarky a kniha Boženy Němcovej Babičkine rozprávky nad zlato. Každá žena môže byť Skvelá gazdinka a netreba k tomu ani veľa času. Stačí si nechať poradiť od skúsenejších, ako si zorganizovať, udržiavať a vylepšovať svoju domácnosť. Na jar sa hubári iste potešia príručke Abeceda hubára od známych slovenských mykológov Vincenta Kabáta a Antona Janitora.

Všetky knihy z našej ponuky si môžu čitatelia pozrieť a kúpiť v každom dobrom kníhkupectve alebo na našej webovej stránke. Viaceré z nich sú dostupné už aj v elektronickej podobe.