Popradské gymnazistky na Østrove

"Pre pandemickú situáciu sme sa nemohli so spisovateľom stretnúť priamo, ale aj stretnutie cez internet má svoje čaro. Hneď na začiatku rada konštatujem, že to bola paráda! Boli to naozaj dve mimoriadne príjemné hodiny neformálneho, takmer kamarátskeho pokecu." - píše Viktória Kostolníková, študentka popradského Gymnázia Kukučínova. Spolu s ďalšími študentkami mala možnosť zúčastniť sa online besedy s Petrom Balkom, ktorého kniha Østrov bojuje o víťazstvo v Cene René - Anasoft litera gymnazistov. Jej text nájdete celý na webe gymnázia

Beseda sa konala vo štvrtok 18.2. a škola o možnosti zúčastniť sa informovala všetkých študentov. Septimánka Katarína Zavacká tiež píše o titule, ktorý vyšiel vo vydavateľstve KK Bagala: "Østrov Petra Balka ma donútil knihu ťahať všade, kam som šla. Pútavý príbeh s nepredvídateľnou líniou pohltil celé moje ja." Zvyšok jej textu nájdete na tomto odkaze.

Za zapojenie sa do projektu, diskusie s autorom aj za články ďakujeme celej škole, taktiež pedagogičke Miroslave Nitschovej, ktorá projekt na gymnáziu koordinuje. 

Ďalšie fotografie, videá a momentky z besied nájdete vo výbere Besedy 2020 na Instagramovom profile CR

  • Popradské gymnazistky na Østrove - 0
  • Popradské gymnazistky na Østrove - 1
  • Popradské gymnazistky na Østrove - 2
  • Popradské gymnazistky na Østrove - 3
  • Popradské gymnazistky na Østrove - 4