Pozývame na 11. ročník Thessaloniki Book Fair

Thessaloniki privítajú už čoskoro vydavateľov, autorov, prekladateľov, kníhkupcov a zástupcov knižného obchodu z rôznych krajín. Vo výstavnom komplexe Helexpo na ploche 5000 m2 sa tu predstavia v čase od 8. do 11. mája početní vystavovatelia z Grécka i zo zahraničia na 11. ročníku Thessaloniki Book Fair.

Tento obľúbený knižný veľtrh, určený jednak pre odbornú, ale aj laickú verejnosť, najmä z pohľadu organizovania sprievodných podujatí, privíta vystavovateľov a návštevníkov už po jedenásty raz. Čestným hosťom bude Izrael. Prihlásených je 208 vystavovateľov zo 14 krajín sveta.

Počas veľtrhu sa uskutoční aj medzinárodný festival poézie, festival komiksov a množstvo detských literárnych aj výtvarných sprievodných podujatí.

V roku 2014 Literárne informačné centrum pripravuje už desiaty raz národnú expozíciu Slovenskej republiky, opäť vďaka bezplatnej ponuke stánku a vybavenia zo strany gréckeho organizátora. Slovenský národný stánok bude v pavilóne 13, číslo stánku 85. Na ploche 9 m2 sa predstaví 15 slovenských vydavateľstiev s produkciou viac ako 60 knižných titulov.

V tomto teritóriu sme zaznamenali záujem o slovenskú literatúru a je zároveň dôležitým miestom stretávania európskych kultúr, najmä balkánskeho a mediterráneho priestoru.