Prihláste sa do Ceny Rikiho Sepa

LIC a Slniečko vyhlásili 1. ročník literárnej súťaže v tvorbe námetu a scenára komiksovej série pre deti. 

Pýtate sa, kto to je Riki Sep? Nejaký vplyvný autor komiksov alebo hyperaktívny scenárista? Netrafili ste! Riki Sep je komiksová postavička, inteligentný pes, ktorého pre Slniečko v 70. rokoch vytvorila Krista Bendová. V archíve tohto časopisu nájdete jeho bláznivé komiksové dobrodružstvá. LIC a Slniečko sa rozhodli, že bude patrónom novej súťaže, pretože hľadajú presne také odviazané a veselé námety na komiks pre deti. 

Súťaž nemá zadanú tému (komiks nemusí byť ani o Rikim Sepovi). Komiksová séria však musí byť určená detskému čitateľovi vo veku cca od 7 – 10 rokov. Na niekoľko otázok ohľadom súťaže odpovedala koordinátorka a redaktorka časopisu Slniečko Kristína Kubáňová.

Prečo vznikla CRS?
Cena vznikla ako odpoveď LIC a najmä časopisu Slniečko na nedostatok kvalitných scenáristov detského komiksu. Hľadáme nové tváre na dlhodobú spoluprácu.

Kto by sa mal do súťaže zapojiť?  Môžu to byť aj amatérski autori?
Do súťaže sa môžu zapojiť všetci autori. Jediné obmedzenie je veková hranica od 15 rokov vyššie. Nie je podstatné, či má autor za sebou iné vydané projekty. Sme otvorení aj spolupráci so študentmi. Prvoradá je kvalitná idea a práca so špecifikami, ktoré detský komiks prináša.

Aká ďalšia spolupráca sa nadviaže s víťazom?
Víťazný scénar bude následne rozkreslený profesionálnym kresliarom do podoby 10 dielneho komiksu (jeden diel komiksu je jednou dvojstranou) a publikovaný v časopise Slniečko počas ročínka 2020/2021.  Nevylučujeme aj dlhšiu spoluprácu.

Čo ďalší ocenení?
Ďalší ocenení budú honorovaní. Pokiaľ budú ich texty nadpriemernej kvality nevylučujeme aj dlhšiu spoluprácu.

Propozície súťaže, vzory príspevkov a ďalšie informácie nájdete na tomto odkaze