Vydavateľstvo Georg predstavilo 21. januára v Zichyho paláci
v Bratislave knižnú novinku – Recepty slávnych a úspešných od
Štefana Packu a jeho dcéry Patrície Packovej. Až 50 významných
slovenských osobností, ako napríklad Milka Zimková, Mária
Čírová, Peter Bič či Peter Sagan, prispelo do titulu receptom na
svoje obľúbené jedlo. Túto reprezentatívnu publikáciu, ktorá je
obohatená i o rozhovory s nimi a fotografie, pokrstili sušenými
hubami, „aby ich pripravené jedlá voňali ako príroda“.  
Existuje neúrekom stravovacích metód, ktoré
nám radia, ako vyzerať a cítiť sa dobre. Jednu takú
vymyslela aj Krisztina Vrábel. Keďže jej bola ziste-
ná inzul ínová rezistencia a hrozi la jej cukrovka,
rozhodla sa sacharidy obmedziť na 160 g za deň
a hlavne jesť len také, ktoré dodávajú energiu
pomaly. Z jedálnička úplne vylúčila rafinovaný
cukor a bielu múku, a vďaka tomu sa u nej cuk-
rovka neprejavila. Svoje skúsenosti pretavila do
knihy 160 gramov sacharidov (Noxi) a spolu s prekladateľkou Máriou Žatkovou
ju predstavila 19. januára v bratislavskom kníhkupectve Panta Rhei na Poštovej.
S jedlom súvisí aj podujatie konajúce sa v rovnaký deň, ale v kníhkupectve Marti-
nus na Obchodnej v Bratislave. Za úspešným projektom fitness receptov stoja Peter
a Lucia Švaralovci. Oslovili známe slovenské a české fitnessky, ktoré prezradili
niekoľko obľúbených zdravých receptov, ale aj rady a motivácie, ako sa cítiť lepšie
či ako schudnúť. Tri knihy už vyšli v elektronickej podobe, knižne titul Z fitka do
kuchyne 2, najnovší je Z fitka do kuchyne 3 (obe Fitshaker).