Slniečko na Dobrom trhu aj v roku 2019

V nedeľu 15. decembra Námestie SNP a priľahlé uličky opäť ožili vianočným trhom. LIC pripravilo program vo svojej predajni. 

Už 3. rok sa LIC pripojilo k Dobrému trhu, ktorý sa vo vianočnom období koná v Starej tržnici a jej okolí. Predajňa KNIHY LIC bola otvorená od 10:00 do 18:00. Návštevníkov čakal veselý program, ale aj výstava ilustrácií či špeciálne darčeky k nákupu. Zároveň sme darovali aj knihy do tohoročnej Mačky vo vreci, ktorá bola vlastne kaprom. Viac informácií nájdete na webe alebo Facebooku Dobrého trhu. 

Ilustrátorka Adela Režná vytvorila ilustrácie ku knihe Strakáč a Tíoni a tie budú až do konca januára 2020 visieť na stene v predajni na Námestí SNP 12. Odštartovali sme tak sériu minivýstav slovenských ilustrátorov a ilustrátoriek. Viac informácií nájdete časom na našom webe. Režná je zároveň autorkou štyroch zimných pohľadníc, ktoré v nedeľu dostali k nákupu všetci návštevníci predajne. Táto špeciálna akcia platí aj tento týždeň, do 20.12., pretože potom už budú KNIHY LIC zatvorené. 

Mnohých okoloidúcich sme potešili časopisom Slniečko, ktorý bol k dispozícii zadarmo. Staršie ročníky si zaspomínali na svoje detstvo s ním, pretože je v kategórii časopisov pre deti najstarší na Slovensku. 

Ako každý rok sme priniesli aj literárny program pre deti aj dospelých. O 13:00 si sadol do výkladu komik Jakub Lužina. Spolu so Soňou Urikovou píšu Lesmírnu odyseu – príbehy Krejzíka a Nuduarda, ktoré vychádzajú ako čítanie na pokračovanie v Slniečku. Návštevníci predajne aj okoloidúci sa výborne bavili na jeho komentároch a priam kvízových otázkach na rôzne témy. O 14:00 sme privítali stálicu nášho vianočného výkladu Braňa Jobusa. Ten predstavil mnohé svoje knihy – Zberný dvor, Žubrienky inštalatérky, Komisár Mrodge a ďalšie. Jeho dve štyridsaťpäťminútovky plné piesní, rozprávania o živých rozprávkových legendách či obľúbených tepláčikoch zabávali ľudí do 16:00. Potom ešte zostala predajňa otvorená pre prípadných záujemcov a LIC takto príjemne zakončil svoj rok literárnych podujatí.  

  • Slniečko na Dobrom trhu aj v roku 2019 - 0
  • Slniečko na Dobrom trhu aj v roku 2019 - 1
  • Slniečko na Dobrom trhu aj v roku 2019 - 2
  • Slniečko na Dobrom trhu aj v roku 2019 - 3
  • Slniečko na Dobrom trhu aj v roku 2019 - 4
  • Slniečko na Dobrom trhu aj v roku 2019 - 5
  • Slniečko na Dobrom trhu aj v roku 2019 - 6
  • Slniečko na Dobrom trhu aj v roku 2019 - 7