Slniečko vyšlo v roku 2010 aj v Taliansku

Medzinárodný knižný veľtrh pre deti a mládež Bologna 2010 sa uskutočnil v dňoch 23. až 26. marca v roku 2010. V rámci popredného medzinárodného kultúrneho fóra sa Slovensko a jeho knižná kultúra prezentovali v úlohe špeciálneho hosťa.

Výnimočné vydanie detského časopisu Slniečko predstavilo talianskym čitateľom slovenskú literatúru pre deti a mládež. Obsahuje texty o histórii a kultúrnom dedičstve Slovenska, rozprávky, texty Ľubomíra Feldeka, Miroslava Válka, Márie Ďuríčkovej, Tomáša Janovica, Ondreja Sliackeho, Daniela Heviera, Jána Uličianskeho, Dany Podrackej, Jaroslavy Blažkovej, Erika Grocha, Františka Rojčeka, Petra Holku, Jána Milčáka či Marty Šurinovej. Jednotlivé básne a príbehy sprevádzajú ilustrácie od Albína Brunovského, Svetozára Mydla, Kataríny Ilkovičovej či Martiny Matlovičovej a ďalších. Slniečkovú ilustráciu na obálke vytvorila Jana Kiselová-Siteková. 

Ak máte nejakých talianskych kamarátov a chcete im predstaviť slovenské diela pre deti a mládež, medzi jednotlivými vydaniami Slniečka nájdete aj toto špeciálne talianské v elektronickej podobe.