V tomto roku v čase od 9. do 12. mája oslávil Medzinárodný knižný veľtrh Svět knihy už 25. ročník.
Veľtrh sa konal tradične v Priemyslovom paláci a v Křížikových pavilónoch na Výstavišti v Holešoviciach v duchu čestného hosťovania krajín Latinskej Ameriky.
Hlavnou témou bola Paměť a vzpomínky.
Výber čestného hosťa aktuálnych tém na tohtoročnom pražskom veľtrhu bol pre návštevníkov veľtrhu jedinečnou príležitosťou zúčastniť sa mnohých kultúrnych akcií, programov a aktivít, ako aj prezrieť si nové knižné publikácie.
LIC organizovalo reprezentačný národný stánok v strednej hale, číslo S 116, s rozlohu 60 m2,a s vyše päťsto titulmi sa predstavilo šesťdesiat slovenských vydavateľstiev.

Aj tento rok Literárne informačné centrum pripravilo zaujímavé sprievodné akcie.
Vo štvrtok 9. mája, v Literárnim sálu, Veronika Šikulová a Michal Havran uviedli české preklady svojich dvoch románov, ktoré sa doma dočkali mimoriadneho ohlasu. V preklade Kateřiny Tučkovej vychádza vo Větrných mlýnech Medzerový plod Veroniky Šikulovej, kniha roku v literárnej súťaži Anasoft litera a v preklade Barbory Antonovej Analfabet Michala Havrana.
V tento deň v rámci podujatia Noc literatury Praha, čítal Pavol Smolarík v Chlupáčovom muzeu, z diela Ruzká klazika Daniela Majlinga

Piatok sa niesol v duchu prezentácie próz Pavla Rankova preložených do češtiny, Legenda o jazyku (Host, 2019), aj dystopická Malá dunajská vojna (Mladá fronta, 2019).
V tento deň Daniel Majling uviedol oceňované knihy Rudo a Ruzká klazika a pripravovanú komiksovú novinku Zóna (nakladatelství Labyrint).
Záver dňa patril Silvesterovi Lavríkovi a jeho prekladu knihy Nedelní šachy s Tisem.

V sobotu 11. mája, Daniel Hevier predstavil svoj nový ambiciózny projekt Chymeros, ktorý nie je len dobrodružnou knihou pre mladých čitateľov, ale súčasťou omnoho rozsiahlejšieho projektu, do ktorého je zapojených už vyše tisíc detí zo základných škôl z celého Slovenska.
Zaujímavá bola aj Diskusia laureátov Európskej ceny za literatúru, kde vystúpil Pavol Rankov.

Na sklonku veľtrhu, v nedeľu 12. mája, určite zaujalo podujatie Dunaj na Vltave 7, ktoré bolo vlastne slávnostným vyhlásením víťazov súťaže o najlepší preklad slovenského textu do češtiny. Súťažiaci pracovali s úryvkom z knihy Čierny zošit (autor Richard Pupala, ktorý je finalistom ceny Anasoft litera 2018 a tiež finalistom ceny René - Anasoft litera pre gymnazistov).

Stánok využívali na svoje rokovania mnohí slovenskí vydavatelia, prekladatelia, literárni agenti, ako aj zahraniční hostia z radov odbornej i laickej verejnosti. Na národnom stánku sa realizoval aj predaj kníh slovenských vydavateľov, ktorý sa opäť stretol s veľkým úspechom.