Slovensko na knižnom veľtrhu v Londýne

LONDÝN - Vyše 160 knižných titulov z produkcie osemnástich slovenských vydavateľstiev a tlačiarní zastupuje Slovensko na Medzinárodnom knižnom veľtrhu v Londýne, ktorý otvorili včera. Jeden z najvýznamnejších a najnavštevovanejších kontraktačných knižných veľtrhov prevažne anglofónneho sveta sa koná vo veľtrhovej hale Olympia - Kensington, kde sa prezentuje vyše 1700 vystavovateľov.

Garantom slovenskej expozície je Literárne informačné centrum a vystavuje v spoločnej expozícii krajín V 4 v rámci projektu zameraného na mladé talenty. "Našu účasť na londýnskom knižnom veľtrhu v minulých rokoch hodnotíme ako veľmi úspešnú," povedala Miroslava Bilačičová, koordinátorka slovenskej reprezentácie, podľa ktorej v tomto teritóriu sledujú nárast záujmu o súčasnú slovenskú literatúru.

Pri príležitosti konania veľtrhu sa na pôde Poľského inštitútu v Londýne dnes podvečer uskutočnia spoločné literárne prezentácie poľských, slovenských a českých autorov. Za slovenskú stranu vystúpi v rámci autorského čítania slovenská poetka Katarína Kucbelová, ktorej v roku 2003 vyšla zvierka básní Duály.

(sita)

[Sme, 14. 3. 2005, číslo 60, ročník 13, str. 13]