Slovensko navštívi štvorica významných ruských literátov

Bratislavu a Budmerice navštívi v dňoch 15. – 19. októbra štvorica významných ruských literátov – prozaik Jevgenij Popov, básnik Timur Kibirov a literárni kritici Sergej Čuprinin a Andrej Nemzer.

Zúčastnia sa na okrúhlom stole so slovenskými literátmi na tému Literárne procesy dneška: Rusko, Slovensko. Hostia z krajiny s bohatou umeleckou históriou
i súčasnosťou, prinesú témy a impulzy nielen z oblasti špecifických literárnych disciplín, ale aj v širších spoločenských kontextoch.

Seminár je po rokoch informačného šumu prvou príležitosťou oboznámiť sa na adekvátnej úrovni s procesmi, autormi a dielami súčasnej ruskej literatúry. Ruská delegácia prichádza v rámci kultúrnej dohody medzi Slovenskou republikou a Ruskou federáciou. Garantom odborného programu je Literárne informačné centrum, informovala TASR jeho hovorkyňa Ľubica Suballyová.

08.10.2007, 13:38
/www.ta3.com ©TASR 2007. Publikovanie alebo ďalšie šírenie obsahu správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona./