Správa o besede s pánom spisovateľom Petrom Karpinským

Terezka Kubačková a Mirka Kivaderová z Veselej školy v Prešove napísali o online stretnutí so spisovateľom, ktoré sa uskutočnilo vďaka inšpirácii z časopisu Slniečko

Reagovali sme na pozvanie pána Karpinského, ktoré naznačil v texte Mrakodrap nablízku v Slniečku č.5 a dohodli sme si s ním stretnutie. V pondelok 15.februára sme sa s ním spojili na online besede. Pripojili sa k nám aj deti, ktoré pre pandémiu ostali doma.

My sme už pána spisovateľa trochu poznali, ale on nás vôbec, tak sme sa mu predstavili: My sme štvrtáci z Veselej školy a sme také ako všetky ostatné deti. Niekedy sme ANJELI a niekedy sme ČERTI! :-) Najprv nám o sebe porozprával trochu viac ako prezradil v Slniečku a potom sme mu kládli otázky. Dozvedeli sme sa veľa zaujímavostí o jeho knihách, koníčkoch, o tom, čo ho baví. Povedal nám, na čom teraz pracuje a ukázal nám, ako vyzerá príprava komiksu. Z rozpísanej knihy nám prečítal prvú a štvrtú kapitolu. Kniha sa bude volať MALÝ KOZMONAUT. Už sa na ňu tešíme. Mali sme aj trému, ale pán Karpinský ju z nás striasol svojím láskavým prístupom, uvoľnenou atmosférou a radosťou zo stretnutia. Bola to výnimočná chvíľa. Ďakujeme.

Terezka Kubačková a Mirka Kivaderová, Veselá škola, Prešov
  • Správa o besede s pánom spisovateľom Petrom Karpinským - 0