Spúšťame LIC_online

Vytvorili sme pre fanúšikov literatúry nový Youtube kanál, pripravujeme podcasty v cudzích jazykoch či autorské zápisníky na našom webe. 

LIC_online

Literárne podujatia sa z kaviarní, knižníc, kníhkupectiev a ďalších priestorov presunuli do online priestoru. Literárne informačné centrum spustilo na Youtube kanál LIC_online, na ktorom každý týždeň pribudne nový obsah.

Pondelky sú venované časopisu Slniečko a detským divákom. Úplne prvým videom tohto projektu je čítanie Kuba Lužinu. Spolu so Soňou Urikovou píšu Slniečkové Čítanie na pokračovanie s názvom Lesmírna odysea. V budúcnosti sa môžete tešiť na ďalšie dramatizované čítania zo Školy po škole či odporúčania detských kníh.

V utorok na LIC_online nájdete video s ukážkou z niektorej z kníh, ktoré vydalo Literárne informačné centrum. Už zajtra zverejníme čítanie Adyho Hajdu z knihy Kornela Földváriho O sebe. Herec prečíta text o Földváriho spomienkach na Divadlo na korze. O týždeň prinesieme ukážku z titulu Slovenský intelektuál Alexander Matuška

V stredu a štvrtok budeme zverejňovať videozápisníky spisovateľov, spisovateliek, prekladateľov a prekladateliek. Budú to krátke aktuálne videopohľadnice od rôznych osobností, ktoré žijú literatúrou a takto sa chcú so svojimi fanúšikmi podeliť o ich aktuálne aktivity. Najbližšie dni to budú Ivana Dobrakovová a Marie- Theres Cermann, ďalší týždeň vám prinesieme videá od Ivany Gibovej a Julie Sherwood.

Toto všetko nájdete na našom Youtube kanáli LIC_online a najjednoduchšie sa k vám tento literárny obsah dostane, keď nás podporíte odberom. Všetky informácie nájdete aj v sekcii na našom webe.   

 

Podcasty

Ďalším obsahom, ktorý pre vás pripravujeme, sú podcasty. LIT_CAST bude podcast v nemeckom a anglickom jazyku. Prinesie rozhovory s prekladateľmi a autormi. Moderátorom nemeckej verzie bude Michal Hvorecký, o anglickú sa postará Julia Sherwood. Informácie o nich vám prinesieme na tomto webe,ale aj na Facebooku či Instagrame. 

Súčasťou podcastou budú aj záznamy LIC_Oral history, ktoré nahrávali Daniel Hevier a Daniel Hevier ml. a prvý prinesie rozprávanie Alberta Marenčina

 

Zápisník

Okrem videa a audia prinášame aj textové Zápisníky spisovateľov a spisovateliek. Ako prvý prinášame Zápisník Mily Haugovej. Ten opisuje niekoľko dní, ktoré autorka strávila v Zajačej doline.

Jednotlivé Zápisníky nájdete pri konkrétnych autoroch na našom webe, zároveň ich nájdete aj na jednom mieste - pod článkami na tomto webe