Svět knihy Praha -  14. až 17. mája 2009

 

Hlavnou témou veľtrhu je Európa v literatúre – literatúra v Európe, Fantázia a kreativita, Literatúra a vzdelávanie.V tomto roku v čase od 14. do 17. mája sa v Prahe koná už 15. ročník Medzinárodného knižného veľtrhu Svět knihy, opäť v Průmyslovom paláci a v Křížikových pavilónoch na Výstavišti v Holešoviciach

LIC organizuje reprezentačný národný stánok v strednej hale, číslo S 108, s rozlohu 72 m2,kde bude vystavených  vyše 500 titulov z produkcie 36 slovenských vydavateľstiev.

 

 

Jana Beňová Gabriela Futová Erik Groch Jana Juráňová
Daniela Kapitáňová Peter Karpinský Márius Kopcsay Uršuľa Kovalyk
Peter Krištúfek Pavol Rankov Dušan Šimko Ján Uličiansky

Aj tento rok sme pripravili zaujímavé sprievodné akcie.

V piatok 15. mája v čase  15.00 – 15.45 v národnom stánku bude prezentácia s názvom Medzi dvoma domovmi, v rámci ktorej predstavíme antológiu poézie zahraničných Slovákov, a po nej bude nasledovať prezentácia Slovenského literárneho klubu v Českej republike.

V ten istý deň bude v národnom stánku o 16.15 otvárací koktail.

V sobotu 16. mája v čase  14.00 – 14.50 v Sále Rosteme s knihou prebehne sprievodné podujatie s názvom Pohľad späť. Dušan Šimko tu predstaví svoj najnovší román Gubbio – kniha udavačov (2009) a dva romány v českom preklade: Esterházyho lokaj (Prostor 2009) a Maratón Juana Zabaly (Volvox Globator 2008).

Pavol Rankov prečíta z nového románu Stalo sa prvého septembra (alebo inokedy) – (Kalligram 2008), ktorý venoval „otcovi, jeho priateľom a celej tej stratenej generácii, ktorá, ktovie prečo, všetko musela zažiť na vlastnej koži“. Toto podujatie bude slovom sprevádzať a autorov uvedie literárny kritik Alexander Halvoník, riaditeľ LIC.

 Viac informácií na: http://www.bookworld.cz

 

 

 

 

 

 

 stiahnuť vo formáte PDF (79 kB)

    

 stiahnuť vo formáte PDF (40 kB)