TAK PÍŠEM JA 2007 – celoslovenská literárna súťaž

Pohronské osvetové stredisko Žiar nad Hronom vyhlasuje celoslovenskú literárna súťaž v kategóriách: poézia, próza a tvorba dospelých pre deti. Súťaží sa v dvoch kategóriách: žiaci ZŠ a študenti SŠ a dospelí

Na súťaži sa môže zúčastniť občan Slovenskej republiky, ktorý nie je členom niektorej spisovateľskej organizácie. Práce musia byť v slovenskom jazyku, doteraz nepublikované a neprihlásené do inej súťaže. Téma je ľubovoľná.

* V prvej vekovej kategórii musia byť súťažné práce potvrdené príslušnou školou. Súťažné práce druhej kategórie prosíme pred  zaslaním do súťaže potvrdiť príslušným regionálnym osvetovým strediskom, prípadne literárnym klubom. (Kontakty na ROS nájdete na stránke www.nocka.sk.)

* Autori ocenení v predchádzajúcich ročníkoch majú právo posielať práce priamo vyhlasovateľovi súťaže.

Práce zasielajte v písomnej forme v 4 zhodných vyhotoveniach na adresu: Pohronské osvetové stredisko, Miroslava Víťazková, Duklianskych hrdinov 21, 963 01 Žiar nad Hronom.

Súťažné práce možno zaslať aj elektronickou poštou na adresu vitazkova@osvetaziar.sk, ale treba poslať aj tri vytlačené kópie pre odbornú porotu. Súťažiaci autor môže do súťaže zaslať maximálne: 6 poetických prác, 3 prozaické útvary v rozsahu do 20 normostrán.

Rukopisy prác sa nevracajú.

Súťažné práce, ktoré nesplnia niektorú z uvedených podmienok, budú zo súťaže vyradené.

Uzávierka súťaže: 10. februára 2007

Bližšie informácie o súťaži získate na tel. číslach: 045/6781307, mobil 0905182753, e-mail:vitazkova@osvetaziar.sk a na stránkach: www.osvetaziar.sk, www.ziarelka.kefoweb.sk