Thessaloniki Book Fair 2023

V srdci gréckeho mesta Thessaloniki vo výstavnom komplexe Helexpo sa na ploche 15 000 m2  predstavia v tomto roku v čase od 4. do 7. mája početní vystavovatelia z Grécka i zo sveta na 19. ročníku Thessaloniki Book Fair.

Obľúbený knižný veľtrh, s bohatým kultúrnym programom, určený jednak pre odbornú, ale aj laickú verejnosť, tentokrát privíta vystavovateľov z 30 krajín sveta a očakáva viac ako 60 000 návštevníkov.

Tento rok vzdá veľtrh osobitú poctu americkej literatúre so Spojenými štátmi americkými ako  čestným hosťom veľtrhu. Hlavným cieľom účasti čestného hosťa je prezentovať súčasné literárne trendy v americkej literatúre a upriamiť pozornosť na knižný trh Spojených štátov amerických pozývaním autorov, vydavateľstiev a prominentných kultúrnych a literárnych osobností.

V roku 2023 po vynútenej covidovej prestávke, Slovenské literárne centrum pripravuje národnú expozíciu Slovenskej republiky, opäť vďaka bezplatnej ponuke stánku a vybavenia zo strany gréckeho organizátora.

Slovenský národný stánok bude v pavilóne 13, číslo stánku  94.

Na ploche 9 m2 sa predstaví 26 slovenských vydavateľstiev s produkciou viac ako 100 knižných titulov.

V tomto teritóriu sme zaznamenali záujem o slovenskú literatúru a sú rozpracované a aj mnohé projekty prekladov slovenskej literatúry do gréčtiny.