Londýnsky medzinárodný knižný veľtrh je  jedným z najvýznamnejších a najnavštevovanejších kontraktačných knižných veľtrhov prevažne anglofónneho sveta.

Jeho 36. ročník sa koná v dňoch 5. – 7. marca 2006, po prvýkrát v modernom výstavnom komplexe Excel. Prihlásilo sa naň vyše 1 700 vystavovateľov.

Literárne informačné centrum sa ako garant slovenskej expozície bude prezentovať v  spoločnej expozícií s Českou republikou v Literature Across Frontiers.

V  expozícii s výstavnou plochou 4 m2 bude vystavených vyše 160 knižných titulov 20 slovenských vydavateľstiev a tlačiarní.

Tak ako minulý rok, aj teraz pripravili anglickí organizátori  pavilón s názvom MARKET FOCUS. Hlavnou témou odborných seminárov bude Mexiko. Novými zúčastnenými krajinami sú Thajsko a India.

Londýnsky knižný veľtrh je určený pre vydavateľov, kníhkupcov, knihovníkov a všetky profesie vydavateľského priemyslu. Trojdňové sústredenie profesionálov ponúka najnovšie poznatky zo sveta kníh a kontraktačné príležitosti.

Pri príležitosti veľtrhu sa na pôde Veľvyslanectva SR v Londýne 6. marca uskutoční autorské čítanie slovenských poetiek Mily Haugovej a Kataríny Kucbelovej. Predstaví ich waleská poetka Fiona Sampson.

(mb)