Vychádza májová Knižná revue!

Na obálke májového vydania Knižnej revue je aktuálne dielo z cyklu Antropocén – Posolstvo civilizácii po nás... (2021/2022) výtvarného umelca Rudolfa Sikoru.

Milé čitateľky, milí čitatelia!
V krušných časoch biednej vojny Knižná revue reaguje na problém jej rozširovania na pole kultúry. „Zločiny proti ľudskosti dnes páchajú ľudia, hovoriaci jazykom Puškina, Dostojevského, Platonova... Ako sa dnes stavať k ruskej literatúre? Ako s ňou žiť?“ pýta sa štyroch prekladateľov z ruštiny na ich názor prozaik a publicista Marek Vadas.

Ako po minulé roky aj teraz májové číslo Knižnej revue prináša vyhodnotenie literárnej súťaže Esej Jána Johanidesa a aktuálny víťazný text gymnazistky z bratislavskej Metodovej Emilie Schaal. „Žiadne svetlo na konci tunela nám nikto neponúka – musíme si ho nájsť sami,“ píše mladučká ocenená autorka...
Priatelia, dovoľte mi prihovoriť sa vám osobnejšie. 
Už dlhší čas som zvažovala odchod zo súkromných dôvodov, ten moment nastal teraz. Nasledujúce júnové číslo Knižnej revue už vyjde pod taktovkou môjho nástupcu – kolegu z Literárneho informačného centra Mareka Vadasa.
Knižnú revue som pre vás s láskou pripravovala od marca 2020. Spolu s Dominikou Madro sa nám podarilo previesť časopis redizajnom, ktorého sa autorsky ujali naši skvelí grafickí dizajnéri Vojtech Ruman a Barbora Gavláková. Už teraz viem, že sa mi bude cnieť aj za spoluprácou s Danielou Balážovou a jazykovou redaktorkou pani Lujzou Bakošovou...
Na obálku májového vydania Knižnej revue venoval svoje aktuálne sugestívne dielo z cyklu Antropocén – Posolstvo civilizácii po nás... (2021/2022) výtvarný umelec Rudolf Sikora. 
Prajem Knižnej revue veľa úspechov, aby vám prinášala nové potešenie z čítania!  

S úctou, 
Tina Čorná Sikorová